O reclamă în care un bărbat apare mâncând un sandvici cu liliac este anchetată de organismul de reglementare Advertising Standards Bureau din Australia, scrie BBC.

Reclama realizată de Boating Camping Fishing (BCF) a fost urmărită de peste 250.000 de ori, pe YouTube. În ea, un bărbat glumeşte că pandemia a fost cauzată de cineva care a mâncat un liliac.

Primele cazuri de Covid-19 au apărut într-o piaţă de animale vii din Wuhan (China), însă nu există o dovadă clară că aceasta a stat la originea răspândirii coronavirusului.

„Ad Standars a primit mai multe plângeri legat de campania de vară a BCF şi le evaluează pentru a vedea dacă ridică o problemă”, a spus un purtător de cuvânt.

Un reprezentant al BCF a declarat pentru presa australiană că această campanie transmite că mulţi australieni vor sta acasă la vară şi îi încurajează să îşi exploreze propriile grădini.

„Desigur că înţelegem gravitatea pandemiei şi răspândirea Covid-19, dar este clar că această reclamă este încadrată aceleiaşi note”.

BFC este compania ale cărei reclame au primit cele mai multe reclamaţii în 2016 şi 2018.

„De-a lungul anilor, BCF a stabilit o tradiţie de campanii ireverenţioase în spiritul distracţiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt. „Au criticii lor şi recunoaştem asta”.

Relaţiile dintre Australia şi China s-au deteriorat în ultimul an. Astfel, şi această reclamă ar putea contribui.

Australia a sprijinit, în luna aprilie, o anchetă globală privind originea coronavirusului. De atunci, importurile australiene au fost în prim-plan în timp ce studenţii şi turiştii din China au fost avertizaţi să nu călătorească în Australia din cauza „rasismului”.

În luna noiembrie, China a impus taxe pentru vinul australian de până la 212%, spunând că acestea reprezintă măsuri temporare de antidumping, pentru a opri importurile de vin australian subvenţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here