Caută
Close this search box.

Violonistul Florin Ionescu Galaţi, de la Filarmonica Braşov, s-a înscris în PSD

florin ionescu galaţi

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, se laudă că a reușit să îl aducă în PSD pe violonistul Florin Ionescu Galați, de la Filarmonica Brașov.

„Partidul Social Democrat este mai bogat de astăzi. Domnul Florin Ionescu Galați s-a înscris în Partidul Social Democrat. Este o adevărată onoare pentru noi să vă avem alături. Bine ați venit în echipa PSD, Maestre!”, a scris Dunca pe Facebook.

Născut la București, în anul 1970, Florin Ionescu-Galați a început studiul viorii la vârsta de patru ani, sub îndrumarea tatălui său, cunoscutul violonist și dirijor I. Ionescu-Galați.

A studiat la Școala de Muzică din Brașov, cu profesorul Radu Hamzea, și a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București, la clasa maestrului Ștefan Gheorghiu (n. 22 martie 1926 – d. 17 martie 2010).

Este laureat al concursurilor internaționale „Uști nad Orlici” (Cehoslovacia), „Dinu Lipatti” și „George Enescu” (România), „Tibor Varga” (Elveția), „Paganini” (Italia), „Wieniawski” (Polonia).

Cariera sa internațională, începută în anul 1982: recitaluri și concerte, alături de ansambluri cunoscute, ca: orchestrele simfonice de la Graz, Saarbrucken, Marsilia, Munchen, Genova, Atena, Istanbul, Ankara, Izmir, Chișînău, orchestrele radio din Basel, București, etc., în săli de renume din Europa, SUA și Japonia, precum „Gasteig” și „Herkule” din Munchen, „Carnegie Hall” din New York, „Beethoven Halle” – Bonn, „Santory Hall” – Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri