Caută
Close this search box.

5,2 miliarde de lei sunt împrumuturile programate de Finanţe, pentru această lună

împrumuturile

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna aceasta, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 600 de milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi patru miliarde de lei, prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei, prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor peste cea programată în ianuarie 2021 (5,115 miliarde de lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MF a programat în data de 4 februarie o emisiune de certificate cu discont de 600 de milioane de lei, cu scadenţa în 7 februarie 2022.

Pe parcursul lunii, spune Newsweek, vor avea loc şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de patru miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (600 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 700 de milioane de lei (o emisiune), 600 milioane de lei (trei emisiuni) şi 500 milioane de lei (trei emisiuni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri