Caută
Close this search box.

Braşovul intră în scenariul pandemic roşu

braşovul

Municipiul Brașov va întra începând de astăzi în scenariul roșu de coronavirus. Restaurantele, cafenelele și cinematografele se închid. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență anunță că măsurile rămân în vigoare 14 zile.

Conform unei informări transmise de Instituția Prefectului Brașov, CJSU a luat decizia, „constatând că în această unitate administrativ-teritorială a fost depășită incidența cumulată de 3 la 1.000 de locuitori, a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, pe ultimele 14 zile”.

Din acest weekend, conform reglementărilor legale, la Brașov vor fi închise din nou cinematografele și instituțiile de spectacole. Restaurantele și cafenelele vor funcționa exclusiv cu terase, iar în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare vor putea lua masa doar persoanele cazate în acestea, în intervalul orar 06,00 – 23,00.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut la Brașov sub 3 la mie, în cursul lunii februarie, pentru aproximativ o săptămână.

Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică, municipiul Brașov a atins pragul de trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori pe 15 februarie, ieri rata de transmitere a virusului fiind de 3,16 la mie.

Pe 3 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis reluarea activității localurilor, instituțiilor de spectacol și a sălilor de jocuri din Brașov, la 30% din capacitate.

La nivel național, Timișul a rămas singurul județ în scenariul roșu de coronavirus, cu o incidență ce depășește trei la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri