Caută
Close this search box.

CEDO, decizie în cazul Mariana Rarincă

cedo

Mariana Rarincă a pierdut procesul deschis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mariana Rarincă a formulat mai multe cereri la CEDO după ce a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care ar fi şantajat-o pe Livia Stanciu, fost preşedinte ÎCCJ.

Aceasta a contestat modul în care a fost judecată şi a cerut CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un act corect de justiţie. Cu toate astea, CEDO a respins dosarul.

VEZI AICI DECIZIA COMPLETĂ.

Mariana Rarincă, condamnată pentru şantaj

Potrivit DNA, în perioada august/ septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

„Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru ‘datorii’ plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia”, susține DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri