Caută
Close this search box.

Cîmpeanu anunţă suma alocată de Ministerul Educaţiei pentru orele remediale

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, în acest al doilea semestru al anului școlar, se alocă suma de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale.

În perioada următoare urmează să fie stabilit grupul țintă de elevi care să participe la aceste ore. Sunt avuți în vedere cei care nu au avut acces la internet sau la dispozitivele necesare ori care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

„Suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că va emite un Ordin de ministru cu toate detaliile necesare despre constituirea grupului ţintă.

„În grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT. De asemenea, vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri