Caută
Close this search box.

Cum alegi pantofii sport perfecți

Poate că cei mai iubiți pantofi din garderobă sunt cei sport, datorită stării de confort și flexibilitate pe care o oferă, dar și pentru că pot fi cu ușurință asortați cu hainele din dotare.

Totuși, este foarte important unde vrei să îi porți pentru a face o alegere corectă. Pentru zilele în care mergi să alergi sau să faci mișcare în aer liber, poți să te îndrepți către niște adidasi Nike, un brand bine cunoscut pentru încălțăminte sport de calitate, dar și pentru modele interesante, în ton cu trendurile momentului. Compania este pe piață de foarte mult timp, mai exact din 1964, și gama este suficient de generoasă cât să cuprindă și zonele de baseball, tenis, hochei pe gheață, fotbal, baschet, lacrosse sau crichet. Mai mult, trebuie să știi că primii pe care i-au comercializat au fost chiar cei pentru alergare.

Pentru o ieșire cu prietenii sau, de ce nu, o întâlnire, te poți îndrepta către o pereche de pantofi sport fashion sau teniși de la Fashion Days, pe care îi poți combina ușor cu o pereche de jeanși și o cămașă sau tricou, mai ales dacă vrei să ai un look cool și în același timp un aer tineresc.

Ține cont că și pentru ieșirile scurte trebuie să optezi pentru o variantă care să întrunească câteva calități esențiale. Asta implică o talpă de calitate, suficient de groasă, care să ofere flexibilitate și aderență când mergi. Practic trebuie să urmeze mișcarea naturală a piciorului, ferindu-te astfel de dureri sau chiar de nesuferitele bășici.

Cel mai bine este să îi probezi seara, când e normal ca picioarele să fie ceva mai umflate după o zi activă, iar dacă te strâng, clar e o problemă cu mărimea sau modelul ales. Pantoful trebuie să aibă suficient spațiu atât în lungime, cât și în lățime, pentru a nu presa degetele, însă fără a-ți scăpa din picioare. Eventual, o jumătate de număr sau centimetru ar trebuie să fie suficient. Dacă sunt doar puțin mari, poți lua în considerare pad-uri din silicon care se pun în interior, pe talpă. Astfel, piciorul nu mai alunecă în față și nu se mai creează fricțiune.

Oricât de mult ți-ar face cu ochiul un anumit model, dacă simți cât de mică rigiditate, nu îi alege în speranța că se vor lăsa natural sau în urma unor tratamente mai puțin convenționale.

Acordă o mare importanță și interiorului. Ferește-te de cusături ciudate, etichete sau  materiale care ar putea irita pielea și care nu lasă piciorul să respire.

În zilele noastre, numărul pantofului poate să difere foarte mult, chiar și luând un model diferit de la același brand. Mai mult, cu cât înaintezi în vârstă, piciorul poate crește și e posibil să ai surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri