Caută
Close this search box.

Dosarul Ferma Băneasa. ÎCCJ a respins toate contestaţiile în anulare

înalta curte

Înalta Curte (ÎCCJ) a respins definitiv contestațiile în anulare formulate de o parte dintre cei condamnați în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, între care omul de afaceri Remus Truică, Dan Andronic, Paul de România și israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror. Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihaita, S.C. RECIPLIA S.R.L., Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghita Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza de formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoarea Ignatenko Nela, în cuantum de 160 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei”, este decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Hotărârea este definitivă.

În 17 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa: omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni, iar avocatul Robert Mihăiţă Roşu – cinci ani.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. ICCJ i-a obligat pe cei condamnaţi la plata mai multor sume de bani, iar terenurile revin statului român.

În prima instanță, Truică primise 4 ani cu executare, Paul al României – 3 ani cu suspendare, iar Dan Andronic şi oamenii de afaceri israelieni fuseseră achitaţi.

„Prințul” Paul al României, Nela Ignatenko (fosta Păvăloiu) și oamenii de afaceri Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz au fost dați în urmărire, ei nefiind găsiți pentru a fi duși în penitenciar ca să își execute pedepsele.

Pedepsele pronunțate de ICCJ:

Remus Truică – 7 ani de închisoare
Paul Philippe al României – 3 ani și 4 luni de închisosare
Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) – 5 ani de închisoare
Dan Andronic – 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.
Robert Mihăiță Roșu (avocat) – 5 ani de închisoare
Omul de afaceri isrealien Tal Silberstein – 5 ani de închisoare
Omul de afaceri isrealien Benyamin Steinmetz – 5 ani de închisoare
Apostol Muşat (fost primar al comunei Snagov) – 4 ani de închisoare cu executare
Marius Andrei Marcovici – 3 ani de închisoare cu suspendare
Lucian Claudiu Mateescu – 3 ani de închisoare cu suspendare
Gheorghiță Dragomira – 4 ani de închisoare cu suspendare
Corina Teodora Dicu – 4 ani de închisoare cu suspendare
Ioan Stoian – 4 ani de închisoare cu suspendare
Niculae Dima – 4 ani de închisoare cu executare
Nicolae Jecu (fost prefect de Ilfov) – 4 ani de închisoare cu executare
Caterina Popa – 4 ani de închisoare cu executare
Gheorghe Olteanu – 4 ani de închisoare cu executare
Valentin Delcea – 4 ani de închisoare cu executare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri