Caută
Close this search box.

Fiecare persoană va primi lunar, din martie, câte cinci teste gratuite pentru Covid-19

infectări

Conform anunţului şefului Executivului, fiecare cetăţean va primi gratuit câte cinci teste pe lună şi ele vor fi disponibile în farmacii începând din 1 martie. Acestea sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite populaţiei în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt, unde profesorii şi elevii sunt testaţi.

În felul acesta, ridicarea anumitor restricții – care vizează magazinele neesenţiale, unele servicii (precum cele de cosmetică), muzeele, nu însă şi hotelurile şi divertismentul – este însoţită de o testare intensă, măsură considerată de guvern ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi a punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Este vorba de o țară din Uniunea Europeană. Austria a decis să ducă la un alt nivel deja intensa campanie de testare pentru Covid-19: autoritățile vor oferi gratuit, începând din martie, câte cinci teste lunare pentru toţi cetăţenii! Astfel, fiecare austriac se va putea verifica singur dacă s-a infectat sau nu cu noul coronairus.

„Aşa va fi posibil ca oamenii să fie în siguranţă şi acasă”, a declarat cancelarul  austriac Sebastian Kurz.

Austria a efectuat numai în ultimele şapte zile peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen! De la 10 februarie încoace, Viena a raportat 105 cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului. De altfel, zona este complet izolată de autorități, iar de acolo se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

În spitalele austriece sunt în prezent internaţi 1.129 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 267 la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri