Caută
Close this search box.

Mituleţu Buică, AEP: Anularea alegerilor în Sectorul 1 este imposibilă

constantin mituleţu buică

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu Buică, a explicat că nu există nici un cadru legal pentru a se decide în acest moment anularea alegerilor, indiferent care va fi cursul anchetei penale.

„La acest moment lucrurile sunt închise, orice decizie ar fi la nivelul cercetării sau urmăririi penale, că ar putea fi trimis cineva în judecată. În acest moment nu se mai poate decide anularea alegerilor de către nimeni. Nu există cadrul legal ca mandatul unui primar care a depus jurământul să înceteze dacă s-ar constata vreo fraudă electorală”, a explicat şeful AEP, conform Epoch Times.

Totodată, şeful AEP a mai subliniat faptul că indiferent „dacă s-ar constata ceva în acea anchetă”, nu există cadru legal prin care să se stabilească încetarea mandatului actualului primar.

„E închis, publicat procesul-verbal în Monitorul Oficial, instanţa a validat mandatul primarului ales, primarul este în funcţie. Deci, din punct de vedere legal nu se poate întâmpla nimic”, a conchis Mituleţu Buică.

Potrivit sursei citate, la alegerile pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand – candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS – a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.

Precizările făcute de Constantin-Florin Mituleţu Buică vin în contextul în care, marţi, procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să numere din nou toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR), în faţa lui Dan Tudorache (PSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri