Caută
Close this search box.

Nicușor Dan și golănia PNL

Oare mafia imobiliară l-a învins pe Nicușor Dan? Scenariul zilei de azi din CGMB a fost scris deja de Partidul Național Liberal, care ar fi trebuit să-l susțină pe primarul general? Va fi obligat obligat să renunțe la proiectul de a suspenda PUZ-urile pentru cele 5 sectoare din București?

Iată întrebările la care vom afla răspunsul azi, fără niciun dubiu.

Nicușor Dan a făcut, miercuri, un anunț care a luat prin surprindere mulți liberali, o parte dintre ei implicați puternic în construirea de locuințe: urma ca, în ședința de vineri a Consiliului General, să depună un proiect prin care se suspendau pentru doi ani Planurile Urbanistice Zonale în Sectoarele 2, 3, 4, 5, și 6. PUZ-ul din Sectorul 1 este suspendat încă de anul trecut, prin sentință judecătorească.

Primarul general a argumentat, într-o conferință de presă, cum se urmărește betonarea spațiului verde, cu blocuri chiar și de 28 de etaje. Edilul nu a venit însoțit de consilieri sau directori din primărie, ci de bucureșteni, prin reprezentanții celor mai importante grupuri civice din București. Momentul a fost unul magistral, care a dezvălui intențiile actualei administrații. Cu alte cuvinte, omul s-a apucat de treabă, mișcă lucrurile așa cum a promis în campania electorală.

Ziua de miercuri va rămâne ca un ghimpe prin ungherele intereselor politice.

În mare parte, știm deja ce urmează să se întâmple azi, în CGMB. Presiunile pentru blocarea initiațivei primarului general au fost uriașe, fără precedent.

Jurnalistul Sebastian Zachmann a explicat, pe Facebook, ce s-a întâmplat în culise.

“Anticipam ieri că mafia imobiliară va trage sfori astfel încât să nu fie suspendate PUZ-urile de sector, așa cum a propus Nicușor Dan.

Aseară a avut loc o ședință la PNL București și consilierii generali s-au plâns că ei nu pot să voteze așa ceva. Chipurile, dezvoltatorii imobiliari i-ar da în judecată și le-ar cere daune. «Mai bine demisionăm din Consiliul General decât să votăm suspendarea PUZ-urilor», au strigat liberalii.

Evident, în spatele lor nu e niciun interes imobiliar, doar nu vă gândiți la așa ceva. E numai dorința nestăpânită de a dezvolta orașul pe fundația unui proiect serios, care prevede musai: beton în spațiile verzi, blocuri între blocuri și clădiri P+oricât în zonele de case.

În loc să le întindă o foaie de hârtie pentru demisii, Ludovic Orban a scăldat-o. Nici nu le-a ținut partea micuților liberali, dar nici nu l-a susținut pe Nicușor Dan.

Consilierii PNL au propus o variantă de așa-zis compromis: suspendarea PUZ-urilor pentru 3 luni, interval în care samsarii imobiliari ar avea timp să-și refacă stocurile de șampanie și caviar.

Vineri, la 11.00, e ședința Consiliului General. Avem așa: Nicușor Dan vrea suspendarea PUZ-urilor pentru 24 de luni. USR-PLUS îl susține. PNL vrea doar trei luni suspendare. PSD nu vrea deloc. Abia aștept votul!“.

Citește șiVioleta Alexandru anunţă că PNL va vota suspendarea PUZ-urilor

Nu e pentru prima oară când se spune în spațiul public că PUZ-urile sunt de fapt interfața unor șpăgi colosale, greu de conceput.

Joi seara, Violeta Alexandru, șefa pnl-iștilor bucureșteni a scris pe o rețea de socializare că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector ar însemna „lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism”. Păi, există PUG (Planul Urbanistic General) al Bucureștiului în vigoare, document care reglementează din punct de vedere urbanistic tot ce mișcă prin sectoare. Pare o minciună sfruntată care nu o onoreaza pe Violeta Alexandru, un altfel de politician, competent și serios.

Sau o golănie, cum spunea însuși Nicușor Dan în încercarea de a explica felul în care s-a făcut, în ultimii ani, urbanismul în București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri