Ceaiul verde și cafeaua sunt cunoscute că au efecte benefice asupra sănătății inimii. Cercetătorii au analizat efectele acestor băuturi și în ce-i privește pe diabetici. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Consumul de cafea sau ceai verde este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi o sănătate cardiovasculară mai bună, niveluri mai mici de inflamație și un risc redus de a dezvolta boli cronice.

Acum, un studiu publicat online de BMJ Open Diabetes Research & Care sugerează că consumul de ceai și cafea este, de asemenea, legat de un risc redus de deces precoce în rândul persoanelor cu diabet zaharat, notează health.harvard.edu.

Cercetătorii au evaluat obiceiurile de sănătate și stilul de viață auto-raportat – inclusiv dieta – a aproximativ 5.000 de persoane din Japonia pe parcursul a cinci ani. În comparație cu persoanele care nu au băut cafea sau ceai verde, persoanele care au băut cel mai mult au avut riscuri mult mai mici de deces prematur din orice cauză: aproximativ 40% mai mici pentru persoanele care au băut fie două căni de cafea, fie patru căni de ceai pe zi ; și cu 63% mai mic pentru persoanele care au băut atât patru căni de ceai, cât și două căni de cafea pe zi.

Studiul este doar observațional și nu demonstrează că băuturile îi mențin pe oameni în viață mai mult timp. Știm însă că cafeaua și ceaiul conțin compuși puternici ai plantelor cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care sunt bune pentru sănătate.

63 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here