Caută
Close this search box.

Numirea momentului în Guvern! Cine este noul demnitar într-un minister foarte important

Noul demnitar, abia numit, are o consistentă experiență politică. El a fost senator și președinte al Comisiei pentru drepturile omului.

Și-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Şuncuiuş (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector şef şi inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor. În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie şi Ocupare Forţă de Muncă. În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate şi secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.

În mandatul 2016-2020 a fost senator, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi membru în Comisia de muncă a Senatului, precum şi trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).

Derzsi Akos este și vicepreşedinte al Mişcării Creştin Democrate Maghiare din România.

Vineri, Consiliul Permanent al UDMR a decis numirea unui nou secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei. Potrivit deciziei, Derzsi Akos este numit secretar de stat în Ministerul Energiei, a informat un comunicat al UDMR.

Derzsi Akos, inginer minier, specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-a născut în judeţul Harghita în 1962. Este absolvent al Institutului de Mine din Petroşani, cu studii de masterat în ştiinţe Administrative (Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri