Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că platforma dezvoltată de STS a fost actualizată şi va permite programarea pentru serul AstraZeneca cu minimum 72 de ore înainte de prima doză şi cu cel mult 20 de zile.

”În baza cerinţelor stabilite de CNCAV, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost actualizată şi permite programarea la persoanelor eligibile pentru vaccinare din această etapă, astfel:

-cu minim 72 de ore înainte de efectuarea primei doze de vaccin; pentru o perioadă de 20 de zile începând cu prima zi disponibilă”, a transmis, miercuri, CNCAV, precizând că se referă la vaccinarea cu AstraZeneca.

CNCAV a explicat, potrivit News.ro, că în fiecare zi se deschide o perioadă de alte 20 de zile, începând cu prima zi disponibilă pentru programarea la vaccinare:

”Astăzi, 17 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 21 februarie (ora 08.00) şi până în data de 12 martie (ora 20.00).

Mâine, 18 februarie, o persoană se poate programa începând cu data de 22 februarie (ora 08.00) şi până în data de 13 martie (ora 20.00)”.

Comitetul a precizat că ora de la care se calculează minimul de 72 de ore este ora 23.59, iar prima oră pentru care se poate efectua programarea este 08.00, ora începerii programului de vaccinare în centrele deschise.

CNCAV a precizat că 163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 18 februarie a.c., la Institutul ”Cantacuzino”.

100 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here