Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi, referindu-se la discuţiile din spaţiul public privind achiziţiile de materiale în timpul pandemiei, că este „cea mai politizată situaţie de urgenţă”, subliniind că efortul IGSU şi a altor instituţii a fost „umbrit de acuzaţii false de cele mai multe ori”.

Pot să spun, din păcate, dacă vorbim de criza prin care am trecut şi prin care trecem acum, este cea mai politizată situaţie de urgenţă prin care am trecut până acum, lăsând la o parte toate celelalte prin care am trecut. Este cea mai politizată şi cea mai controversată, în sensul în care foarte multe opinii, foarte multe păreri, şi este normal, având în vedere durata lungă de existenţă a ei, dar a avut acest lucru şi impact, pentru că efortul făcut de instituţiile de achiziţii, de IGSU, întotdeauna a fost umbrit de acuzaţii, false de cele mai multe ori şi explicabile întotdeauna în mod corect, dacă eram întrebat despre modul de achiziţie, modul de transfer, de ce am făcut transferul cu Ministerul Apărării, de ce nu am lăsat o firmă să aducă materiale când nu exista transport internaţional funcţional. Toate aceste discuţii au umbrit un pic această activitate extraordinară, pentru care trebuie să le mulţumim tuturor care s-au implicat în ea şi care au făcut posibil să se realizeze dotarea la timp a personalului nostru de intervenţie„, a spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

Declaraţia a fost făcută în cadrul prezentării bilanţului activităţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a instituţiilor subordonate pe anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.