Caută
Close this search box.

Şoşoacă a răbufnit în Parlament din cauza legii pe care Klaus Iohannis a atacat-o la CCR

Diana Şoşoacă

Senatoarea AUR, Diana Şoşoacă, a luat cuvântul în Parlamentul României, unde a vorbit despre educaţia sexuală din şcoli. Această interpelare a venit în contextul în care Senatul a decis miercuri, 3 februarie, retrimiterea la comisia de fond a propunerii legislative privind această disciplină.

Şoşoacă a citit pasaje pe care le consideră revoltătoare

Vechea majoritate parlamentară reuşise să introducă în lege mai multe amendamente, care dădeau părinţilor mai multă putere de decizia pe acest subiect, însă preşedintele Iohannis a atacat la CCR lege şi, ulterior, a cerut reexaminarea.

Diana Şoşoacă a contestat unele detalii din materia „educaţie sexuală” care se predă în Uniunea Europeană. Ea nu este de acord cu informaţiile mult prea explicite transmise elevilor la vârste fragede.

”Discutăm despre educație sexuală. S-a gândit cineva vreodată să se uite la standardele pentru educatia sexuala in Europa? Exista un document. Bucuria si placerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie. Dreptul de a explora identitatile de gen la 0-4 ani, asta vreti sa faceti prin trimiterea la comisii?

Descoperirea corpului si a propriilor organe genitale, sentimente sexuale, excitarea ca parte a tuturor sentimentelor umane, acestea ar trebui sa fie sentimente pozitive, nu trebuie sa includa constrangerea sau ofensa. Mergem mai departe la 6-9 ani – sexul inclusiv pe internet, autostimularea”, a spus Diana Șoșoacă în plen.

„Educaţia sexuală” are o istorie controversată

Anul trecut, în noiembrie, Klaus Iohannis a retrimis în Parlament pentru reexaminare legea care scoate educația sexuală din școli. Decizia șefului statului venise după ce în septembrie Curtea Constituțională a decis că actul normativ e constituțional, respingând sesizarea președintelui ca neîntemeiată.

Preşedintele Românie spusese că importanța educației pentru sănătate, mai ales a educației sexuale rezultă îndeosebi din necesitatea asigurării unui climat sănătos, în deplină siguranță pentru realizarea relațiilor dintre indivizi, care să garanteze integritatea fizică și psihică a acestora.

Iată că, acum, Legea educaţiei sexuale a ajuns înapoi la comisia de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri