Protestele masive din Myanmar împotriva loviturii de stat care a înlăturat-o pe Aung San Suu Kyi de la putere continuă astăzi, pentru a treia zi la rând. Forţele de ordine au folosit pentru prima dată tunuri de apă împotriva protestatarilor, relatează AFP.

Mai multe sute de mii de persoane s-au adunat la Rangoon, capitala economică a ţării. Contestatarii au făcut un apel la greva generală.

La proteste participă muncitori, călugări, avocaţi, studenţi şi infirmieri, mulţi având drapele ale Ligii Naţionale pentru Democraţie (LND), partidul lui Aung San Suu Kyi, reţinută în secret de la 1 februarie.

Pe pancartele purtate de manifestanți se pot citi mesaje precum „Eliberaţi-ne liderii”, „Respectaţi-ne voturile”, „Respingeţi lovitura de stat”. Manifestaţii similare au loc în mai multe alte oraşe ale ţării, conform Digi24.

În capitală, Naypyidaw, forţele de ordine au folosit tunuri de apă împotriva unor manifestanţi, potrivit jurnaliştilor AFP, citați de Agerpres.

Două persoane au fost rănite, potrivit jurnaliştilor, în timp ce în imaginile difuzate pe reţelele de socializare se văd doi protestatari căzuţi la pământ, după ce au fost folosite tunurile de apă.

Duminică, manifestaţiile s-au desfăşurat fără incidente majore, iar protestatarii au făcut apel la o grevă generală pentru luni: „Revoluţie în toată ţara împotriva dictaturii”.

Zeci de funcţionari au încetat lucrul de săptămâna trecută, în semn de protest. Acestea sunt cele mai mari manifestaţii, după revolta populară din 2007, reprimată violent de armată.

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere lunea trecută, în urma unei lovituri de stat, se află în arest la domiciliu, în capitala Naypyidaw, şi este în stare de sănătate bună, a anunţat un purtător de cuvânt al partidului ei, Liga Naţională pentru Democraţie, citat de AFP.

182 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here