Shawn Southwick King, văduva lui Larry King, contestă testamentul scris de mână de celebrul jurnalist.

Ea susţine că Larry King avea, la momentul semnării testamentului, „o capacitate mintală îndoielnică”. Documentul a fost întocmit la două luni după ce el intentase divorţul. Potrivit avocaţilor văduvei, King suferise un atac cerebral şi era expus „influenţelor din exterior”.

Larry King a murit pe 23 ianuarie, la vârsta de 87 de ani. La acel moment, divorţul nu fusese finalizat. Shawn Southwick King, copiii ei cu jurnalistul, Cannon şi Chance, şi Larry King Jr., fiu dintr-o relaţie anterioară, sunt urmaşii lui King.

Într-o petiţie depusă pe 10 februarie, Larry King Jr. a înregistrat testamentul scris de mână, datat 17 octombrie 2019, care prevede că King a vrut ca „100% din fondurile mele să fie împărţite în mod egal între copiii mei”, potrivit News.ro.

La acel moment, King avea cinci copii. Doi dintre ei – Chaia şi Andy – au murit în 2020, la câteva săptămâni distanţă.

În contestaţia depusă marţi, Shawn Southwick King susţine că testamentul scris de mână „nu are efect juridic în vreun fel”. Ea precizează că documentul este în contradicţie cu cel semnat în 2015, în care era era desemnată executor al averii. În plus, ea a fost numită unicul administrator al King Family Trust, care pare să deţină majoritatea bunurilor soţului ei.

Ea îl acuză pe fiul vitreg că a exercitat o influenţă necuvenită asupra tatălui lui în ultimii ani. Femeia susţine că recent a descoperit „un cont secret” din care King i-a dat fiului lui peste 260.000 de dolari şi afirmă că acestea au fost cadouri inadecvate din proprietatea comună şi sugerează că este posibil să încerce să recupereze o parte dintre ele sau integral.

În notificarea sa, Larry King Jr. susţine că tatăl lui şi Shawn nu mai erau împreună la momentul morţii jurnalistului. Casa lor fusese vândută şi ei locuiau separat.

Însă avocaţii femeii au spus că King a permis ca cererea de divorţ să treneze şi că cei doi ar fi putut să se împace.

„După depunerea actelor de divorţ, ei au făcut consiliere, încă îşi vorbeau şi reconcilierea era posibilă până ce starea de sănătate a lui Larry a făcut asta imposibil”, se arartă în reclamaţia ei.

Larry King Jr. a cerut curţii să-l numească pe el administrator special al averii. El a menţionat că este nevoie să fie desemnaţi noi responsabili pentru companiile tatălui lui – Larry King Enterprises şi LK Productions -, că mai multe facturi trebuie plătite şi că asistentul lui King şi ajutoarele lui nu au fost plătite.

Shawn a replicat în documentele depuse marţi că aceste companii nu mai au afaceri active în urma decesului soţului ei. Ea a adăugat că acestea sunt parte dintr-un trust pe care îl controlează.

Potrivit văduvei, King s-a despărţit de mama lui Larry King Jr. înainte ca acesta să se nască, că cei doi s-au întâlnit abia dupăă treizeci de ani şi că ea nu ştia de existenţa fiului înainte de asta.

O audiere în acest caz este programată pentru 24 februarie la o instanţă din Los Angeles.

366 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here