Caută
Close this search box.

Traian Băsescu, despre sute de mii de români: ”Toată pleava asta…”!

traian băsescu

Traian Băsescu a răbufnit la televizor, la adresa angajaților din aparatul e stat, pe care i-a caracterizat în termeni deloc măgulitori. Din contră, fostul președinte a avut o ieșire extrem de agresivă în legătură cu ei.

Traian Băsescu a răbufnit la televizor! Fostul președinte nu se dezminte și vorbește în termeni extrem de duri la adresa celor angajați la stat.

Cunoscut ca fiind cel care a stat în spatele deciziei de tăiere a salariilor bugetarilor în 2010, Băsescu recidivează și lansează un nou atac la adresa celor din aparatul de stat.

Nu doar că îi numește a fi ”o pleavă”, dar Băsescu arată că, dacă decizia i-ar aparține, ar da jumătate dintre ei afară.

Traian Băsescu a răbufnit la televizor! ”Suntem într-o situație ridicolă!”

Fostul președinte este nemulțumit de nivelul salarizării celor angajați la stat, pe care îi acuză că au venituri mult mai mari decât performanțele lor profesionale.

”V-aș aduce aminte că la ultima lege a salarizării toate sporurile care existau au fost incluse în salarii.

După ce s-au văzut cu toate sporurile în salariu, pe urmă au cerut alte sporuri. Deja suntem într-o situație ridicolă.

Înțelegeți, acele sporuri au fost băgate în salarii la ultima lege a salarizării. Avem un aparat funcționăresc absolut incompetent, care are însă un mare talent, să câștige bani mulți.

Aparatul de stat e plin de specimene care nu știu de ce vin la serviciu. Nu vreau să devin cel mai antipatic om politic, dar aceste lucruri trebuie spuse.

”Toată pleava asta care mănâncă bani”

Daca s-ar reduce cu jumătate aparatul funcționăresc nu s-ar simți în performanță. Aș reduce-o cu 50% fără să reduc salariile dar dând afară toată pleava asta care mănâncă bani din funcțiile de funcționari din instituțiile centrale și locale”, a declarat Traian Băsescu, joi seară, în direct la B1 tv.

Trebuie menționat faptul că guvernul condus de Emil Boc a stârnit furia bugetarilor și proteste de stradă, în urma aplicării măsurii de tăiere cu 25% a salariilor din aparatul de stat, în 2010.

Este cunoscut însă faptul că Traian Băsescu era cel care influența deciziile premierului Emil Boc.

De asemenea, guvernul Boc a anunțat și tăierea cu 15% a pensiilor, dar măsura nu a putut fi aplicată, în cele din urmă, fiind declarată neconstituțională de CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri