Caută
Close this search box.

5 greșeli pe care le faceți cu pensulele de machiaj

Probabil că ați văzut destule tutoriale pe YouTube pentru a ști că crearea unui machiaj perfect este mai simplă și mai plăcută cu pensule de machiaj specializate, de înaltă calitate. Și nu, aplicatoarele mici cu burete și pensulele care vin cu compactele și paletele dvs. nu contează. Dar știați că modul în care le folosiți este la fel de crucial? E adevărat!

În universul frumuseții, știți că ați atins vârful maturității odată ce ați adunat o colecție completă de pensule de machiaj (și știți cum să le folosiți corect pe fiecare). Dar nu avem cu toate un ghid personal de pensule de machiaj de fiecare dată când ne pregătim. Așa că, dacă încă mai aplicați fard de ochi pudră cu degetele, vă înțelegem.

Totuși, unele lucruri sunt de neiertat. Acestea sunt modurile în care vă puteți utiliza în mod corespunzător instrumentele prețioase – și cele mai mari 5 greșeli pe care ar trebui să le evitați cu pensule de machiaj.

1. Nu scăpați de excesul de corector pe dosul mâinii.

Aveți cearcăne și doriți să le ascundeți. Asta înseamnă să vă scufundați pensula în corector, nu? Eh, nu chiar. Deoarece produsele tip corector tind să fie grele, ar trebui să plasați corectorul pe partea din spate a mâinii pentru a-l încălzi și a înmuia produsul înainte de a-l aplica pe față. De asemenea, ar fi de preferat să folosiți o pensulă pufoasă cu fibre amestecate. Amplitudinea pensulei ajută la amestecarea produsului, mai ales atunci când se utilizează un corector mai greu, iar vârful rotunjit ajută la pătrunderea în zone mici din jurul ochilor.

2. Folosiți o pensulă pentru ochi care este prea mare.

Există pensule de fard de pleoape potrivite și apoi există pensule de fard de pleoape mari – și nu sunt interschimbabile. Oamenii au tendința de a folosi pensule care sunt prea mari pentru pleoapa lor, iar fardul ajunge să se extindă prea mult. Pensula ideală pentru pliuri este mai mică decât o pensulă tradițională pentru fard. Are, de asemenea, peri moi, pufoși, care ajută la amestecarea fardurilor și un vârf rotunjit pentru a ajuta la ghidarea culorii de-a lungul pliului.

3. Nu folosiți o pensulă de fond de ten conică, lăsând astfel anumite părți ale feței fără machiaj

Ratați tot timpul acele pete roșii sub nas? Ar putea fi de vină pensula de fond de ten pe care o folosiți. Este important să aveți o pensulă de fond de ten conică, care să ajungă în toate spațiile mici ale feței, cum ar fi în jurul marginilor nasului și sub bărbie. Nu trebuie să vă limitați neapărat la o pensulă plată tradițională pentru fond de ten, puteți folosi una tip kabuki. În plus, vă recomandăm întotdeauna să finisați pielea cu un burete umed de machiaj. Acest pas suplimentar va fi face ca fondul de ten să semene mai mult cu pielea dvs.

4. Folosiți prea multă presiune atunci când vă aplicați fardul de obraz.

Ar trebui să folosiți o presiune foarte ușoară atunci când vă aplicați fardul pe obraji. Perii nu ar trebui să se îndoaie pe piele. Asigurați-vă că scuturați pensula după ce ați scufundat-o în pudra de culoare, pentru a îndepărta orice exces.

5. Folosiți una sau două pensule de machiaj pentru orice.

Cu atât de multe opțiuni de pensule de fond de ten și diferitele tipuri de pensule disponibile, poate fi greu să știți de unde să începeți, atunci când vine vorba de restrângerea listei de pensule esențiale de machiaj.

Cu toate avem pensula noastră preferată pentru care preferăm să pierdem un zbor, mai degrabă decât să plecăm în vacanță fără ea. Dar, dacă tehnica și aplicarea adecvată sunt cele care vă interesează, va trebui să vă construiți trusa de instrumente. Nu sunteți sigură de unde să începeți? Cumpărați-vă aceste șapte pensule aprobate de experți: o pensulă multifuncțională, o pensulă de contur, o pensulă de stippling, o pensulă de finisare pudră, o pensulă conică, o pensulă liniară și o pensulă evantai. În caz contrar, alegeți un set de pensule de machiaj – este o investiție solidă, care merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri