Caută
Close this search box.

Eurovision 2021. Carantină şi restricţii pentru delegaţiile care sosesc la Rotterdam

Concursul Eurovision 2021 va fi organizat anul acesta sub măsuri stricte de securitate sanitară, care includ măşti, carantină şi distanţare.

Participanții își vor interpreta live melodiile. Încă nu se ştie clar dacă va exista şi o prezenţă fizică a publicului, relatează EFE.

„Cu ajutorul unor teste extinse, purtării măştilor, măsurilor de igienă, grijii faţă de ventilaţie şi măsurilor inovatoare vom crea un mediu în care echipa, artiştii şi presa vor putea lucra în cel mai sigur mod posibil”, a subliniat Sietse Bakker, producătorul executiv al evenimentului, potrivit TVR.

Toate persoanele care vor primi acreditare pentru a intra în complexul Rotterdam Ahoy Arena se vor supune acestui protocol, care respectă normele Institutului olandez pentru Sănătate Publică (RIVM).

Recomandarea principală este ca toţi cei care vin la festival din străinătate să stea cinci zile în carantină imediat după aterizarea pe teritoriul olandez şi să prezinte un test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de zbor, o restricţie oficială aplicată tuturor celor care intră în Olanda.

O dată intrate în ţară, delegaţiile trebuie să rămână la hotel, exceptând cazurile în care se vor deplasa la Ahoy Arena din Rotterdam pentru repetiţii, recitaluri live şi alte activităţi legate de programul Eurovision 2021.

Angajaţii complexului, inclusiv artiştii şi presa se vor supune unor teste regulate anti-COVID-19, într-un spaţiu special amenajat în apropiere de sala Ahoy, iar dacă vreun participant va fi testat pozitiv, va fi folosită o înregistrare în loc de interpretarea live.

Obiectivul actual este ca toţi artiştii să cânte live pe scena din Rotterdam, dar cu condiţia protejării sănătăţii şi siguranţei tuturor participanţilor, inclusiv a echipei, a presei şi a organizatorilor, a declarat Martin Österdahl, supervizor executiv al ediţiei din acest a Eurovision.

Ulterior se va anunţa şi dacă se va permite o prezenţă redusă a publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri