Caută
Close this search box.

Joe Biden doreşte revenirea la normalitate de Ziua Independenţei, pe 4 iulie

joe biden

Preşedintele american Joe Biden vrea ca toţi adulţii americani să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, până pe 1 mai, şi îi îndemană la vigilenţă împotriva noului coronavirus, relatează Reuters, via News.ro.

Într-o alocuţiune televizată, prin care a marcat un an de la declararea epidemiei în Statele Unite, Biden a anunţat că va acţiona în vederea unei accelerări a campaniei de vaccinare, pentru ca ţara să revină la o aparenţă a normalităţii până la 4 iulie, de Ziua Independenţei.

Noul coronavirus a fost ”negat zile, săptămâni, luni, ceea ce a cauzat tot mai mulţi morţi, tot mai multe contaminări, tot mai mult stres şi tot mai multă singurătate”, a denunţat el.

Şeful statului american a promulgat anterior un plan de relansare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari (1.585 de miliarde de euro) în lupta împotriva consecinţelor economice ale crizei sanitare cauzată de covid-19 şi în vederea unei accelerări a campaniei de vaccinare în Statele Unite.

Joe Biden le cere tuturor adulţilor eligibili să se vaccineze până la 1 mai. Casa Albă a anunţat că America deţine un stoc suficient de vaccin în vederea vaccinării întregii populaţii până la sfârşitul lui mai.

Aproximativ 10% dintre americani şi-au încheiat vaccinarea. Preşedintele american a anunţat că obiectivul său – administrarea a 100 de milioane de doze de vaccin în primele 100 de zile ale mandatului – urmează să fie atins în primele 60 de zile ale preşedinţiei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri