Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 și decretul pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021.

Dacă anul trecut, în privinţa Legii bugetului de stat, premierul Orban preciza la vremea aceea, că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar şi pentru mediu, de data aceasta bugetul a trebut în Parlament fără niciun amendament.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, anunță Administrația prezidențială.

„Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.”, conform comunicatul transmis de Administrația prezidențială.

Conform sursei citate, bugetul pe anul 2021, „axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut”:

215 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here