Universitatea Ovidius din Constanţa continuă demersurile pentru înfiinţarea programului de studii „Teologie islamică pastorală”, precum şi a Catedrei de Limba română în cadrul Universității Trakya din Edirne -Turcia, au informat joi reprezentanţii instituţiei.

Instituţia a găzduit o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse privind realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.

„Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus. În acest context au fost aprofundate detalii tehnice necesare înfiinţării programului internaţional de Limba şi literatura română, cu dublă licenţiere, în parteneriat cu Universitatea Trakya din Turcia”, reiese din comunicatul transmis de Universitatea Ovidius.

Întâlnirea, prezidată de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a avut loc, miercuri, cu ocazia vizitei la Constanţa a prorectorului Universităţii Trakya, prof. dr. Murat Turkyilmaz.

„Suntem bucuroşi că întreprindem noi paşi în vederea realizării proiectelor din parteneriatul cu Universitatea Trakya şi că putem identifica noi oportunităţi de lucru în diverse domenii de studiu şi cercetare”, a declarat rectorul UOC, citat în comunicat.

La rândul său, prorectorul Murat Turkyilmaz a afirmat că, anual, peste 25.000 de studenţi străini solicită înscrierea la Universitatea Trakya şi aproximativ 5.000 sunt admişi, unii dintre aceştia putând să opteze, în viitor şi pentru studiul Limbii şi literaturii române în cadrul unui program internaţional, ce poate să fie acreditat de ambele universităţi.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, oaspeţii au fost informaţi despre faptul că UOC, prin Facultatea de Teologie, răspunde favorabil solicitării de înfiinţare a programului de studii Teologie islamică pastorală, rectorul Dan Marcel Iliescu explicând că urmează să se iniţieze demersuri oficiale în acest sens.

Prezent la reuniune, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a declarat: „Mă bucur să îmi aduc aportul pentru realizarea acestui program de teologie islamică, unic, scopul nostru fiind să avem o programă analitică foarte bine pusă la punct şi să sprijinim calitatea actului educaţional”, relatează Agerpres.

96 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here