Primarul general Nicuşor Dan a declarat luni că în Bucureşti se poate construi în continuare pe baza Planului Urbanistic General, chiar dacă au fost suspendate cele 5 PUZ-uri de sector.

Pentru a risipi confuziile şi a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri: Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în Bucureşti. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (şi care urmează să fie actualizat), ce ţine cont atât de nevoia de spaţiu verde, cât şi de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană. În al doilea rând, e fals că se opresc construcţiile în derulare sau că se sistează construcţiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuinţe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziţia de apartamente nu vor pierde banii„, a declarat Nicuşor Dan.

Hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni.

Citește și: CGMB a votat suspendarea PUZ-rilor de sector, în variantă liberală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.