Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă utilizarea hidroxiclorochinei, ca scut anti-Covid.

Medicamentul antiinflamator „nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19”, scrie un grup de experți al OMS în British Medical Journal, potrivit La Stampa, citat de Rador.

Nu numai medicamentul, utilizat în tratamentul malariei și al bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă sau lupusul, „nu mai reprezintă o prioritate în cercetarea” împotriva coronavirusului Sars-CoV-2.

Resursele ar trebui să se concentreze asupra altor medicamente mai promițătoare.

O concluzie care „se bazează pe dovezi cu un nivel ridicat de certitudine, nivel la care s-a ajuns după 6 studii controlate randomizate care au implicat peste 6.000 de participanți, cu și fără expunere cunoscută la o persoană Covid pozitivă”.

Studiile conduse au arătat „cu o mare certitudine” că „hidroxiclorochina nu a avut nici un efect semnificativ asupra deceselor și spitalizărilor”, legate de infecția cu Sars-CoV-2, specifică OMS.

Există de asemenea dovezi moderate că medicamentul „nu a avut nici un efect semnificativ asupra infecției confirmate de laborator cu Covid-19” şi că, dimpotrivă, „foarte probabil, creşte riscul de efecte adverse”.

Astfel, specialiştii în Sănătate au decis să întocmească o listă de sfaturi şi îndrumări folositoare „tuturor persoanelor fără Covid, indiferent de expunerea lor la o persoană cu Covid”.

Acesta va fi un ghid elaborat de OMS, cu sprijinul Magic Evidence Ecosystem Foundation, care va fi actualizat progresiv cu alte medicamente, în baza informațiilor științifice care vor apărea treptat, al cărui scop va fi cel de a-i sprijini pe medici în gestionarea Covid-19, prin indicații fiabile, care îi pot ajuta să ia cele mai bune decizii, pentru pacienții lor.

106 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here