Caută
Close this search box.

ONG-urile din România vor să facă un parc naţional în Munţii Făgăraş

munţii făgăraş
New York Times a scris despre încercarea mai multor ONG-uri din România de a transforma Munții Făgăraș în parc național, un fel de „Yellowstone european”. Unul dintre jurnaliști a povestit cum a decurs vizita lui în țara noastră, în anul 2018.
„A fost prima mea vizită în Munții Carpaților Meridionali ai României în 2018 și stăteam lângă o stâna abandonată, deasupra Văii Dâmboviței. La est, impunătoarele stânci de calcar din Piatra Craiului, sau Stânca Regilor, se înălțau deasupra capului. În jurul meu era o panoramă a văilor adânci, a munților în creștere și a pădurii mereu prezente.
Aici, printre Munții Făgăraș, cele mai înalte zone ale Carpaților Meridionali, și ascuns într-un colț improbabil al Uniunii Europene, se desfășura un imens proiect de conservare. Scopul final: crearea unui „Yellowstone european”, a povestit jurnalistul de la New York Times.
Scopul final ar fi crearea unui parc național în Munții Făgăraș, care să fie lângă Parcul Național Piatră Craiului, fiind creat în acest mod un lanț de parcuri și o rezervație sălbatică.
„Animalele sălbatice din Munții Făgăraș au fost supuse unor niveluri severe de braconaj și supra-vânătoare. Pentru a combate acest lucru, F.C.C. a fondat propria asociație de vânătoare și a achiziționat drepturi de vânătoare pentru mai multe suprafețe mari, totalizând aproximativ 160.000 de acri. Prin achiziționarea drepturilor și vânătoarea anterioară, acestea pot proteja efectiv animalele din zone”, mai scrie publicația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri