Caută
Close this search box.

Pfizer face studii clinice pentru realizarea unui medicament anti-Covid

pfizer

Pfizer Inc a început faza preliminară a testării în SUA a unui medicament antiviral anti-Covid-19, care se administrează pe cale orală, ce ar putea fi prescris pacienților, la primele semne de infectare, a spus compania, relatează Reuters, conform HotNews.ro.

Producătorul de medicamente, care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid autorizat în SUA și UE cu grupul BioNTech, a spus că posibilul medicament antiviral a arătat activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care produce Covid-19, în testele de laborator.

Candidatul Pfizer, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule. Inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale, a spus compania.

Pfizer crede că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva COVID-19, deoarece tratamentele comercializate în prezent, care funcționează pe aceleași linii, nu au raportat probleme de siguranță.

Compania studiază de asemenea un candidat antiviral administrat intravenos, într-o testare aflată în stadiu incipient, la pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Împreună, cei doi (candidați administrați pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boală totuși apare”, a declarat medicul-șef Pfizer Mikael Dolsten.

Candidatul Pfizer se află în spatele altor două terapii antivirale orale, care se află în stadii intermediare – primul fiind dezvoltat de rivală Merck & Co cu Ridgeback Bio și un al doilea de la Roche Holding și Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul de la Gilead Sciences este în prezent singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19.

FDA a acordat o autorizație de urgență pentru terapiile intravenoase de la Eli Lilly – bamlanivimab singur și în combinație cu etesevimab și o terapie combinată de la Regeneron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri