Caută
Close this search box.

PSD încearcă iarăşi, inutil, să blocheze desfiinţarea Secţiei Speciale

psd

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că PSD încearcă să blocheze dezbaterea proiectului de desființare a Secției Speciale, cu ajutorul lui Alfred Simonis. Orban a precizat că va interveni și va anula blocajele PSD.

„Ședințele comitetului liderilor sunt conduse, în absența președintelui Camerei Deputaților, de liderul grupului cu cel mai mare număr de parlamentari, liderul de grup PSD. Liderul grupului PSD a refuzat să supună la vot propunerea PNL, de introducere pe ordinea de zi a dezbaterii și vot pe articole. Nu e nici o problemă, vom dezbate miercuri și tot miercuri va fi supusă votului final.

Dacă liderul grupului PSD va refuza să supună la vot propunerea PNL, îmi voi aroga eu dreptul, pe care îl am, ca președinte al Camerei Deputaților. Eu n-am vrut să conduc, ca să nu existe o interpretare, că încercăm să folosim autoritar pârghia de putere”, a declarat Ludovic Orban.

Orban nu a avut critici față de amendamentul impus de UDMR, prin care CSM decide dacă procurorii și judecătorii pot fi trimiși în judecată.

„Este o soluție corectă constituțional ca CSM să poată să aibă un punct de vedere. Nu pentru începerea urmăririi penale, ci pentru trimiterea în judecată”, a subliniat Orban.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, la finalul ședinței de guvern, că își dorește în continuare ca proiectul privind desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție să fie adoptat de către Parlament, într-o formă apropiată celei aprobate de Guvern, și că se va încerca o modificare, în timpul dezbaterilor din Senat.

„Eu am spus de fiecare dată că îmi doresc ca proiectul de lege să iasă din Parlamentul României cât mai aproape de forma pe care am adoptat-o în Guvern. În continuare discut cu colegii mei, proiectul merge la Senat și vom încerca și acolo să avem o modificare, care să îl aducă cât mai aproape de forma pe care am aprobat-o în ședința de Guvern. Rămân la opinia că aceea este forma cea mai bună pentru România, astăzi”, a arătat premierul.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Botond Csoma, l-a atacat violent pe ministrul Justiției, Stelian Ion, după ce acestat a criticat amendamentul impus la presiunile UDMR, în proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale. Stelian Ion a fost catalogat drept ”politruc” și ”trompetă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri