Caută
Close this search box.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” a rămas fără ambulanţă. Apel pentru strângere de fonduri

Unul dintre cele mai mari spitale de copii din România, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, are nevoie de o ambulanţă. Unitatea medicală are la dispoziţie doar o ambulanţă veche, din 2007 şi nu mai are cu ce face transferul medical al copiilor care necesită intervenţie.

Salvaţi Copiii România a lansat un mecanism de strângere de fonduri pentru a cumpăra o ambulanţă nouă pentru această unitate sanitară. Sunt necesari aproximativ de 78.000 de euro, pentru o ambulanţă dotată special pentru pediatrie. Celelalte patru ambulanţe aflate în dotare nu sunt funcţionale şi urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct in contul Organizaţiei: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri