Caută
Close this search box.

Un fost ministru al Justiţiei ştie ce va face Giorgiana Hosu în continuare

Raluca Prună

Raluca Prună, fostul ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, a comentat motivarea clasării Dosarului 10 august, subliniind faptul că judecătorul nu a avut ce face, decizia de clasare fiind determinată de acțiunea șefilor DIICOT.

„S-a publicat motivarea în Dosarul 10 august. Cum era de așteptat, judecătorul nu a avut ce face. A lucrat cu materialul (prost) al șefului DIICOT.

Cine e responsabil moral ar trebui să se gândească la efectele de descurajare profundă a propriului electorat, când vede că țara sa nu poate finaliza nici un dosar mare: Revoluția, Mineriada, 10 august. Ceva e profund putred, dar asta nu e știre, e un adevăr cu care trăim de ani și ani.

Ce se va întâmpla? Eu cred că doamna Hossu va ieși la pensie”, a scris Raluca Prună, pe Facebook.

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București scrie, în motivarea deciziei, prin care a respins cererea de redeschidere a Dosarului 10 august, că fostul procuror șef al DIICOT, Georgiana Hosu, nu a transmis instanței analiza argumentelor părților vătămate, care cereau redeschiderea dosarului.

Acesta este unul dintre motivele pentru care solicitarea fostului procuror șef a fost respinsă definitiv, după ce în prima fază Dosarul 10 August a fost clasat la DIICOT, de procurorul Doru Stoica.

Un alt motiv de respindere a cererii de redeschiderii a dosarului a fost faptul că fostul procuror șef, Georgiana Hosu, ar fi susținut că procurorul Doru Stoica nu și-a motivat clasarea, însă nu a argumentat această susținere.

„Cât despre lipsa de motivare a ordonanței de clasare, judecătorul de camera preliminară constată că procurorul ierarhic superior nu argumentează această susținere, ci se rezumă doar a invocă principii directoare care se desprind din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului privind obligația motivării actelor procedurale, fără legătură cu ordonanță informată.

În opoziție cu această susținere, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul a respectat obligația de motivare a ordonanței de clasare și a elaborat actul procedural prin indicarea atât a imprejuararilor de fapt cât și a temeiurilor de drept”, se mai arată în motivarea judecătoarei de camera preliminară, de la Tribunalul București.

Judecătoarea a respins aproape toate motivele pentru care fostul procuror șef DIICOT, Georgiana Hosu, a cerut redeschiderea dosarului 10 August.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri