Un senator PSD a susținut recent că vrea să impună votul obligatoriu în România iar cei care nu își exercită acest drept să primeaswcă o amendă usturătoare.

Senatorul PSD de Constanța Felix Stroe a anunțat recent, la inaugurarea sediului destinat activității legislative din acest mandat, din municipiul Constanța, că vrea să propună obligativitatea votului.

„Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot. Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe.

Absolut genial, nu-i așa? Mai ales că mulți români, cu precădere pensionari și/sau oameni de la țară au venituri lunare de circa … jumătate din viitoarea amendă, sau chiar mai puțin!

„Respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale”

De asemenea, Stroe a mai punctat că și aleșii locali și parlamentarii ar trebui sancționați dacă promit lucruri în campania electorală pe care nu le pun în aplicare în timpul mandatului, potrivit ziuaconstanta.ro.

„Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a mai explicat social-democratul.

… ”Măcar” contravențională? Există așadar și ”!luminoase perspective” PENALE, să înțelegem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here