Caută
Close this search box.

Cine a spus nu atunci când Johnson & Johnson a propus rivalilor o alianţă pe investigarea trombozelor

Johnson & Johnson
Compania americană Johnson & Johnson a cerut sprijinul rivalilor de la AstraZeneca, Moderna și Pfizer, pentru a studia împreună riscurile dezvoltării de cheaguri de sânge, după vaccinarea anti-Covid, scrie Wall Street Journal.
AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele, pentru a investiga problema de siguranță și pentru a comunica beneficiile și riscurile vaccinului, însă Pfizer și Moderna au refuzat și au motivat că nu este necesară o acțiune de grup, potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate companiei.
Johnson & Johnson a încercat prin e-mailuri și apeluri telefonice către rivali să construiască o alianța informală, pentru a comunica mai bine beneficiile și riscurile vaccinurilor și pentru a răspunde îngrijorărilor din rândul publicului, cu privire la cazurile de tromboze, informează Ziare.com.
Șase femei care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat cheaguri de sânge, iar una a murit, din peste șapte milioane de doze de vaccin administrate în SUA, potrivit oficialilor federali din domeniul Sănătății.
Reacția adversă specifică nu a fost raportată la nici o altă persoană care a primit vaccin Pfizer sau Moderna, au precizat oficialii americani.
Directorii Pfizer și Moderna au refuzat propunerea celor de la J&J, spunând că vaccinurile lor par sigure, potrivit surselor Wall Street Journal.
În plus, cazurile sunt investigate de autoritățile de reglementare și producătorii vizați. Un alt motiv ar fi acela că Pfizer și Moderna se tem că o astfel de asociere ar păta imaginea vaccinurilor proprii.
Doar AstraZeneca, care se confruntă cu aceeași situație, a fost de acord. Statele Unite, Uniunea Europeană și Africa de Sud au oprit temporar administrarea vaccinului făcut de Johnson & Johnson. Este al doilea ser cu probleme, bazat pe tehnologia tradițională, după AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri