Caută
Close this search box.

Cîțu: FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică mai mare pentru România

cîţu

Premierul Florin Cîţu a precizat că FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică semnificativă pentru ţara noastră, de 6% din PIB în 2021.

„Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

FMI, estimări mai optimiste privind creșterea economiei românești în 2021

Estimările Fondului Monetar Internațional (FMI) referitoare la evoluția economiei României au fost îmbunătățite la 6% pentru anul 2021, potrivit unui raport „World Economic Outlook”, publicat marți și citat de Agerpres.

Noile estimări anunțate de instituția financiară internațională vin în contextul în care, în octombrie 2020, experții FMI previzionau o creștere cu 4,6% a Produsului Intern Brut pentru acest an. Bugetul de stat pe 2021 a fost construit de Guvern luând în calcul o creștere a economiei de 4,31%.

De asemenea, FMI vine cu date mai optimiste și în ceea ce privește evoluția economiei românești în 2022. Concret, se estimează un avans de 4,8%, în condițiile în care în luna octombrie a anului trecut era prognozată o creștere de 3,9%.

FMI a revizuit și prognoza privind inflația din România. Potrivit estimărilor de la acest capitol, țara noastră ar urma să consemneze o majorare medie anuală a prețurilor de 2,8% în acest an și de 2,1% în 2022.

În privința deficitului de cont curent, FMI estimează că acesta se va reduce până la 5% din PIB în 2021, de la 5,1% – anul trecut, iar în 2022 se va reduce la 4,7% din PIB.

Recent, și specialiștii de la Banca Mondială au îmbunătățit datele privind evoluția așteptată a economiei românești pentru acest an. Potrivit datelor anticipate de Banca Mondială, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 4,3% în 2021. Conform estimărilor publicate la începutul anului, creșterea prognozată era de 3,5% pentru 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri