Caută
Close this search box.

Cum s-a ajuns la scandalul de la Foișor. Managerul unității nu a semnat actele pentru transformarea în spital COVID

Astăzi vor ajunge la Spitalul Foișor primii bolnavi de COVID, după ce ultimul pacient de ortopedie al spitalului din centrul Capitalei a fost externat în această dimineață. Totuși, nici până acum managerul de la Foișor nu a semnat actele transformării spitalului în unitate de îngrijire COVID. Evacuarea spitalului a fost asumată până la urmă de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale București, după ce, potrivit informațiilor Digi24, DSP a tot discutat de la începutul lunii aprilie cu managerul spitalului despre transformarea în unitate COVID.

Discuțiile dintre Ministerul Sănătății, DSU și conducerea Spitalului Foișor au loc de la începutul lunii aprilie, după cum arată corespondența între cele 3 părți.

Conducerea Spitalului Foișor a spus că nu poate prelua pacienți COVID deoarece nu este spital de urgență, nu are ture de dimineață la analize de laborator, nu care capabilitate de implementare a paturilor DTA de terapie intermediară, deoarece este un spital în proces de reconstrucție.

Totuși, astăzi spitalul va fi dat în funcțiune cu 90 de paturi care vor avea oxigen și 20 de paturi de terapie intensivă.

De asemenea, conducerea spitalului spune în adresa către Ministerul Sănătății și DSU că nu există o linie de gardă cu medic de boli infecțioase sau medic pneumolog. Potrivit informațiilor Digi24, vor fi detașați la acest spital medici infecționiști și pneumologi.

Spitalul Foișor are medici de medicină internă și cardiologie care pot trata pacienți COVID.

O altă problemă semnalată de conducerea spitalului este legată de aerisire și circuite. Într-o adresă din 5 aprilie, spitalul Foișor arăta că poate îngriji pacienți COVID cu afecțiuni ortopedice.

Ieri, în jurul orei 12.00, a fost dat ordinul ca Foișor să fie transformat în totalitate în spital COVID. Managerul nu a semnat însă documentele, deoarece nu a fost de acord cu acest lucru.

Decizia transformării unității în spital COVID a fost luată deoarece în București e nevoie de mai multe paturi COVID, inclusiv la terapie intensivă, din cauza numărului mare de pacienți infectați.

Evacuarea spitalului a început însă seara târziu. Unii pacienți au fost transferați la alte spitale din țară, dar alții au fost externați chiar dacă fuseseră operați recent. Autoritățile și-au pasat reciproc vina pentru acest incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri