Incendiul care a izbucnit, miercuri dimineaţă, pe platforma incineratorului de deşeuri periculoase din comuna prahoveană Brazi, sat Negoieşti, a fost stins, primele date arătând că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

La faţa locului au acţionat patru maşini de stingere, una de descarcerare şi o ambulanţă.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe platforma din exteriorul amplasamentului, cuprinzând mai multe deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp. În continuare, la faţa locului se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost, în ultimii ani, în centrul unor scandaluri, localnicii sesizând în repetate rânduri poluarea cauzată de activitatea instalaţiilor.

În plus, Garda de Mediu Prahova a aplicat mai multe amenzi pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor, iar autorizaţia de funcţionare a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate de comisarii de mediu.

55 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here