Caută
Close this search box.

John Sullivan, ambasadorul Washingtonului la Moscova, înapoi în SUA, pentru consultări

john sullivan

Ambasadorul american la Moscova, John Sullivan, va reveni în SUA, în cursul acestei săptămâni, dar se va întoarce la post în următoarele săptămâni, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Axios, pe fondul exacerbării tensiunilor ruso-americane, informează Agerpres.

Această declaraţie a intervenit la câteva ore după ce Axios a relatat că Sullivan afirmase că intenţionează să rămână la Moscova, după ce Kremlinul l-a sfătuit insistent să revină acasă, pentru consultări cu autorităţile americane.

Partea rusă nu l-a expulzat pe ambasadorul Sullivan, aşa cum a făcut-o cu alţi zece diplomaţi americani, ca represalii la noile sancţiuni instituite de administraţia preşedintelui Joe Biden împotriva Rusiei, săptămâna trecută, notează publicaţia menţionată.

„El va reveni la Moscova în următoarele săptămâni”, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, al cărui nume nu este precizat de Axios. Potrivit ziarului, multe lucruri nu se cunosc încă despre circumstanţele din jurul acestei decizii.

Ambasadorul SUA în Rusia a confirmat pentru RIA Novosti că în cursul acestei săptămâni va pleca în Statele Unite, pentru consultări.

John Sullivan planifică să se întoarcă la Moscova peste câteva săptămâni, „înainte de orice întâlnire între Biden şi (preşedintele rus Vladimir) Putin”, notează agenţia oficială rusă de presă.

O astfel de întâlnire este luată în considerare de săptămâna trecută, după o propunere formulată de Joe Biden, faţă de care Rusia s-a declarat deschisă. Potrivit Moscovei, un astfel de summit pe un teren neutru este în curs de examinare.

În declaraţia pentru RIA Novosti, Sullivan a spus că, la consultările de la Washington, intenţionează să abordeze stadiul actual al relaţiilor americano-ruse. Informaţia revenirii lui Sullivan în SUA a fost confirmată de ambasada americană la Moscova, potrivit AFP.

„Cred că este important să vorbesc direct cu noii mei colegi din Administraţia Biden, la Washington, despre starea actuală a relaţiilor bilaterale dintre SUA şi Rusia”, a declarat Sullivan, citat de purtătoarea sa de cuvânt, Rebecca Ross.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri