Caută
Close this search box.

Mai puţini manifestanţi au participat la protestul din Capitală

Ultimul protest al pegrei, din centrul Bucureştiului, arată că aceasta dă semne de oboseală. Ori poate că nu şi-au luat tainul.

Mai multe persoane protestau și miercuri seară, în Piața Victoriei, față de restricțiile decise de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus. La fel ca în serile precedente, ei acuzau „dictatura medicală” și cereau libertate. Erau însă mult mai puțini decât la protestele trecute. George Simion, co-liderul AUR, a spus că jandarmii i-au intimidat pe oameni.

Manifestanții s-au întâlnit în Piaţa Universităţii, apoi au plecat în marș, pe traseul Universitate – Calea Moşilor – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei.

Ei au scandat ”Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, ”Libertate!” sau ”Demisia”. Majoritatea nu purtau masca de protecție corect sau deloc, iar despre distanțare socială nici nu putea fi vorba.

Mici manifestații similare au loc și în alte orașe din țară. Copreședintele AUR, George Simion, a declarat că sunt mult mai puțini oameni în stradă, din cauza forțelor de ordine.

„Intimidările din partea forţelor de ordine. Am fost de dimineaţă la M.A.I. şi ne-am petrecut pe la minister o bună parte din zi, pentru că jandarmii au primit ordin să amendeze, să intimideze, unii, nu-mi dau seama dacă la ordin sau din proprie iniţiativă, au bătut manifestanţi în dube şi i-au dus la secţie. A acţionat un aparat de represiune care la alte proteste ar fi fost condamnat de către presa sistemului”, a declarat Simion, la Antena 3.

El a promis că protestele vor continua până când Guvernul va anula restricțiile și „cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi”.

La manifestaţie, au apărut şi cele două vectoriţe ale PSD, Codruţa Cerva şi Oana Lovin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri