La final de martie la nivel național erau înregistrate peste 12.000 de locuri de muncă vacante, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Mai precis, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele ANOFM, sunt disponibile 12.506 locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor, lucrători comerciali, șoferi, vânzători, agenți de securitate. Din cele 12.506 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.067 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer mecanic, medic, programator, inginer construcții civile/industriale și agricole, proiectant, consilier în administrația publică), 3.764 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial, vânzător, agent de vânzări, asistent medical, maistru mecanic). Există 4.217 de posturi pentru pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecționer industrial îmbrăcaminte din țesături/tricotaje/materiale sintetice, confecționer articole din piele și înlocuitori, șofer autocamion, tapițer, sudor, agent securitate etc.). Restul locurilor de muncă – 6.058 – sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1025 locuri de muncă vacante. Cel mai mare angajator este Spania, care anunță că are 900 de locuri de muncă disponibile, pentru muncitori agricoli. Există locuri de muncă și în Spania, Norvegia, Olanda, Ilranda, Danemarca, Finlanda, Austria și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here