Caută
Close this search box.

Prințul Harry despre ducele consort Philip: „Maestru al fripturilor la grătar, legendă a persiflării”

prinţul harry

Prințul Harry i-a adus un omagiu bunicului său pe linie paternă, prințul Philip, decedat la 99 de ani, despre care a spus că a fost „un om al datoriei, de onoare și cu un pronunțat simţ al umorului”, informează AFP și DPA, conform Agerpres.

Într-un comunicat, ducele de Sussex, care, potrivit presei, a ajuns în Marea Britanie, venind din California – pentru prima dată după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai Familiei Regale -, pentru a asista la funeraliile programate, a salutat în persoana bunicului său „o stâncă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, de un devotament inegalabil”.

„Va fi ținut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinț și ca un duce”, a adăugat prințul Harry.

„Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic, de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării și un neastâmpărat până la final”, a mai spus el.

„Deși aș putea să continuu multă vreme în acest stil, știu că, dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, țînând o bere în mână: ‘Haideți, terminați odată cu asta!'”.

„Ne va lipsi teribil de mult și va fi ținut minte pentru totdeauna de națiunea noastră și de lumea întreagă. Meghan, Archie și eu (precum și viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre”, a adăugat prințul Harry.

Prințul Harry a ajuns în Anglia, pentru funeraliile bunicului său, prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, care a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Meghan Markle, soția lui Harry, însărcinată cu al doilea copil, a rămas în California.

Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri