Caută
Close this search box.

Război în paradis. Omul lui Pandele i-a făcut plângere penală cumătrului lui Nicu Gheară

Doi dintre oamenii influenți din Primăria București, aduși în instituția publică de Gabriela Firea, pe filiera „Voluntari-Pandele”, se războiesc pe tema „îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu”, informează Ziare.com.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a înregistrat pe 5 aprilie 2021 o plângere penală semnată de Daniel Răşică, șeful Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB).

În document, se face referire la „o posibilă faptă penală (abuz în serviciu) săvârșită de fostul director general al DGPLCMB, domnul Ștefan Văsîi”.

În cuprinsul plângerii penale, Răşică face referire la numeroase alte rapoarte pe care le-a adresat direcțiilor responsabile din Primăria București, în care menționează „pagube produse cu vinovăție (n.r. – de către Ștefan Văsîi) patrimoniului autorității sau instituției publice”.

Răşică mai menționează și „forme de abuz exercitate de către funcționarii publici” și solicită recuperarea prejudiciului „chiar și pe cale civilă, acolo unde se impune asta”.

Ștefan Văsîi, în prezent șef al Direcției Generale de Logistică din Primăria București, este fostul șef al Poliției Locale București.

Potrivit investigațiilor de presă, Văsîi a fost importat din Voluntari, în Primăria București, în 2016, imediat după ce Gabriela Firea a câștigat alegerile.

În prima fază, a fost șef al Corpului de Control al PMB, iar din iunie 2017 a fost numit șef al Poliției Locale. Doar un an mai târziu, în iulie 2018, Văsîi a fost înlocuit din funcție cu Daniel Răşică, după ce procurorii DNA au lansat anchete de amploare la DGPLCMB.

Ștefan Văsîi, în ciuda acuzațiile extrem de grave care-l vizează, a fost doar mutat în interiorul Primăriei București, pe funcția de șef la Logistică.

Văsîi este încă cercetat de procurori, pentru cumpărarea la prețuri mult supraevaluate a 12 utilaje de topit zăpadă. Mașinile au ajuns la Poliția Locală, Grădina Zoologică, Centrul Cultural ARCUB, direcții sau servicii ale Primăriei Capitalei fără atribuții în salubritate.

Achizițiile ar fi fost coordonate de Speranța Cliseru, șeful de cabinet la vremea respectivă a primarului Gabriela Firea și viitorul prefect al Capitalei, inclusiv în timpul represiunii protestului din 10 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri