Caută
Close this search box.

România A TRIUMFAT în proba-regină a canotajului european. Fetele din barca de opt plus unu, MAGNIFICE!

Echipajul feminin de opt plus 1 al României a obţinut, duminică, medalia de aur, la Campionatele Europene de canotaj, de la Varese (Italia).

Echipajul tricolor (în FOTO), format din extraordinarele sportive

B Maria-Magdalena Rusu
2 Viviana-Iuliana Bejinariu
3 Georgiana Dedu
4 Maria Tivodariu
5 Ioana Vrinceanu
6 Amalia Beres
7 Madalina Beres
S Denisa Tilvescu
C Daniela Druncea

Astfel, Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, surorile Amalia Bereş și Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, precum și minunatul cârmaci Daniela Druncea au încheiat cursa cu timpul de 6:06.67 minute și a câștigat proba-regină a canotajului Pe podium au mai urcat Olanda (6:09.98) şi Rusia (6:14.40).

Este pentru a cincea oară consecutiv când România domină proba de 8 plus 1 feminin la Campionatele Europene de canotaj.

Tot duminică, Gianina Beleagă a obţinut medalia de argint la vâsle simplu, echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş) a încheiat tot cu medalie de argint, cel de dublu vâsle feminin ( Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş) a câştigat medalia de aur, iar un alt argint a venit de la echipajul de patru rame masculin (Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Ultima medalie, tot de argint, a revenit băieților de la opt plus unu, excelentă performanță pentru acești performeri ai României:

B Alexandru Chioseaua
2 Florin-Sorin Lehaci
3 Constantin Radu
4 Sergiu-Vasile Bejan
5 Vlad-Dragos Aicoboae
6 Constantin Adam
7 Florin Arteni-Fintinariu
S Ciprian Huc
C Adrian Munteanu

România are un bilanţ de două medalii de aur, la dublu vâsle şi opt plus unu feminin, şi 4 de argint, la dublu rame feminin, la simplu vâsle feminin categorie ușoară, la patru rame masculin și la opt plus unu masculin.

Delegaţia României la Campionatele Europene de la Varese numără 46 de sportivi, în 13 echipaje feminine şi masculine, clasându-se pe un foarte bun loc 4 în clasamentul general pe medalii, după Marea Britanie (5-4-3), Italia (3-3-2) și Olanda (2-4-3). Au urmat în clasament Ungaria, Franța, Germania, Irlanda, Ucraina, Rusia etc.

La ediţia precedentă, România a câştigat tot şase medalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri