Zborurile cu Turcia, dar şi cu Tanzania vor fi suspendate „în perioada 15 aprilie – 1 iunie”, a declarat într-o conferinţă de presă difuzată de televiziunile ruse vicepremierul responsabil cu sănătatea, Tatiana Golikova.

Ea spus că situaţia epidemiologică acolo „continuă să se deterioreze din primele decade ale lunii martie”, adăugând că 80% dintre ruşii testaţi pozitiv pentru coronavirus la revenirea dintr-o ţară străină de la începutul pandemiei vizitaseră Turcia, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru RIA Novosti că această decizie nu are nici o legătură cu întâlnirea de sâmbătă dintre preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu omologul său ucrainean ucrainean, Volodimir Zelenski, în cursul căreia liderul de la Ankara a reiterat opoziţia Turciei faţă de anexarea Crimeii de către Rusia.

Turcia este o destinaţie turistică de prim-plan pentru ruşi, care cu miile se duc acolo în fiecare an.

Moscova a reluat legăturile aeriene cu Turcia şi Tanzania în iulie 2020, la patru luni după suspendarea lor şi închiderea frontierelor ruse din cauza pandemiei de coronavirus.

111 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here