Caută
Close this search box.

Statele Unite se pregătesc să trimită rachete Kievului

sua

Joe Biden este pus sub presiune, după ce oficialii de la Kiev au cerut ajutorul Statelor Unite, în urma comasării a 100.000 de militari ai Rusiei, în apropierea graniței proprii. Acum, Washingtonul plănuiește să trimită rachete și alte arme Ucrainei, pentru a putea face față unei posibile invazii a Moscovei.

Planurile de trimitere de ajutoare militare americane Kievului au fost discutate de administrația Biden și ele ar putea include sisteme anti-tanc, anti-nave și antiaeriene, potrivit Wall Street Journal, citat de The Telegraph.

Ucraina este tot mai îngrijorată, după acumulările masive de trupe rusești din regiune, cele mai mari din ultimul deceniu, cât și după interzicerea circulației navelor din jurul Crimeii, „o uzurpare a drepturilor suverane” ale Kievului.

Amenințarea Rusiei este una reală și ea a fost relevată și de directorul CIA, William Burns, în Congresul SUA: „Această acumulare (de forțe ale Rusiei-n.a) a ajuns în punctul în care ar putea oferi baza unei incursiuni militare.

Este ceva nu numai pentru Statele Unite, ci și pentru aliații noștri și aspectul trebuie luat în serios”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la o întâlnire în estul Ucrainei, devastat de război, subliniind faptul că sunt în joc viețile a milioane de oameni, în cazul unor noi lupte în conflictul separatist.

„Oficial, Rusia numește manevrele ca niște exerciții militare. Neoficial, întreaga lume numește acest lucru un șantaj”, a declarat Zelenski.

Pe de altă parte, Joe Biden este presat să acționeze, dar nu dorește să provoace Moscova, anulând recent trimiterea a două nave de război în Marea Neagră, tocmai cu gândul de a detensiona conflictul.

Tensiunile dintre cele două mari puteri ale lumii rămân la un nivel ridicat și evoluția conflictului dintre Rusia și Ucraina este analizată în timp real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri