Caută
Close this search box.

TikTok a fost acţionată în judecată, pentru colectarea datelor copiilor

tiktok

Fostul comisar pentru drepturile copiilor din Anglia, Anne Longfiel, a depus o plângere în instanț[, cu privire la modul în care platforma colectează și utilizează datele copiilor, relatează BBC, via Ziare.com.

Reclamația a fost depusă în numele a milioane de copii din Marea Britanie și Uniunea Europeană, care au folosit aplicația.

Dacă instanța va da verdict favorabil acestei plângeri, copiii afectați ar putea primi despăgubiri de mii de euro fiecare. TikTok anunță că plângerea nu are temei și că va lupta împotriva acesteia.

TikTok colectează date personale ale copiilor – numere de telefon, videoclipuri, locație exactă și date biometrice – fără transparență, fără consimțământul necesar cerut de lege și fără ca minorii sau părinții să știe ce se face cu aceste informații, potrivit plângerii.

TikTok a reacționat:

„Confidențialitatea și siguranță sunt priorități de top pentru TikTok și avem politici, procese și tehnologii solide pentru a-i proteja pe toți utilizatorii, în special pe adolescenți. Credem că revendicările nu au temei și intenționăm să ne apărăm energic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri