Caută
Close this search box.

VIDEO Nimeni nu poartă mască de protecţie, în Mănăstirea Sihăstria Neamţ

Mănăstirea Sihăstria Neamţ

Un cititor aktual24.ro din Iași a transmis imagini filmate în Mănăstirea Sihăstria, din județul Neamț, în care nici unul dintre călugări nu poartă mască de protecție.

90% dintre vizitatori nu aveau nici ei măști de protecție. „În biserica veche credincioșîi sărutau icoanele într-o veselie”, a menționat cititorul.

„Am făcut ieri o ieșire la Mănăstirea Sihăstria, în județul Neamț. Nu am stat prea mult în incinta mănăstirii, probabil vreun sfert de oră, și am plecat pentru că m-am enervat foarte tare de ce am văzut acolo.

Probabil că circa 80-90% dintre vizitatori, și nu erau puțini, nu purtau mască. Poate că, văzând că nici un monah nu purta acest accesoriu, își închipuiau că pe teritoriul sfânt nu are acces Covidul. Și am văzut nouă călugări în cele câteva minute petrecute la mănăstire.

Doi erau la magazinul (cu sucuri, cafele, dulcețuri, tot felul de ceaiuri și preparate tămăduitoare) din parcare, unul la magazinul cu obiecte bisericești din incintă, doi stăteau de vorbă pe cerdacul de la trapeză, iar altul primea pomelnice în biserica veche.

În fața clopotniței un călugăr foarte bătrân și încovoiat de spate era înconjurat de vreo cinci vizitatori care îl băteau pe umăr și îi urau să fie la fel de verde și anul viitor când vor veni iarăși la mănăstire. Ultimii doi pe care i-am văzut conduceau niște grupuri de vizitatori.

În biserica veche (nu am intrat și în cea nouă) credincioșîi sărutau icoanele într-o veselie. Pardon, într-o cucernicie…

S-a nimerit să fie ora când trebuia să se între la masă, în trapeză. Cred că erau vreo douăzeci de persoane care stăteau înghesuite în fața ușii. Că așa-i la pomană! Nu am văzut nici unul să poarte masca.

Lângă magazinul din incinta mănăstirii sunt două pancarte de mărime medie. Pe una dintre ele scrie că e monument istoric, iar pe cealaltă ‘interzis filmatul și fotografiatul’. Oare de ce? Am făcut totuși câteva fotografii, deși nevastă-mea m-a atenționat să nu mă expun.

Credeți că ‘ajutorul bisericii ortodoxe române’ se va face simțit și în astfel de lăcașuri mănăstirești cu concepții de Ev Mediu, dar cu un spirit antreprenorial foarte bine dezvoltat?”, a transmis cititorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri