Caută
Close this search box.

Adrian Oros: 3,2 miliarde de euro pentru agricultură, din luna iunie

Adrian Oros

Din luna iunie, va fi lansat un program de 3,2 miliarde de euro din fonduri europene care vor fi destinate investițiilor în agricultură – a anunțat la Cluj-Napoca ministrul de resort Adrian Oros.

Bani vor fi alocați pentru următorii patru ani. De suma alocată vor beneficia fermierii care au proiecte prioritare pentru agricultura românească.

Chiar dacă acum avem un an cu precipitaţii din abundenţă, chiar dacă semne bune se arată privind evoluţia pandemiei, trebuie să ne gândim şi la siguranţa alimentară. (…) Vreau să anunţ programul pe care vrem să-l lansăm în luna iunie, un program de 3,2 miliarde de euro bani europeni – măsuri de sprijin pentru investiţii în agricultură în perioada 2021-2024. Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023 şi avem în aceşti doi ani de tranziţie alocată o sumă de 6,2 miliarde de euro, 3 miliarde sunt plăţile directe, plăţile pe suprafaţă sau pe număr de animale şi 3,2 miliarde sprijin pentru investiţii în activităţi agricole„, a declarat ministrul Agriculturii la RFI.

Oficialul a adăugat că sunt avute în vedere în special acele aspecte care reprezintă priorităţi pentru agricultura românească. Autorităţile vor trimite informații despre aceste sume în fiecare județ, astfel încât fermierii să depună cât mai rapid cererile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri