Caută
Close this search box.

Albine care pot depista infecţiile cu COVID

Cercetătorii olandezi au descoperit o nouă metodă de depistare a infecțiilor COVID-19. Aceștia au „instruit” albine, care au un simţ al mirosului neobişnuit de ascuţit, să identifice doar în câteva secunde probe infectate cu COVID-19.

Oamenii de ştiinţă de la laboratorul de cercetare bio-veterinară al Universităţii Wageningen le-au oferit apă îndulcită drept recompensă după ce le-au expus la probe infectate cu COVID-19. Albinele nu au primit recompensă după ce au fost expuse la probe neinfectate.

După ce s-au obişnuit cu acest sistem, albinele au reuşit să-şi întindă trompa în mod spontan pentru a primi o recompensă atunci când li s-a prezentat o probă infectată, a declarat Wim van der Poel, profesor de virusologie, care a participat la proiect, potrivit Agerpres.

Faptul că albinele îşi întind trompele, care se aseamănă cu un pai, pentru a bea este confirmarea unui rezultat pozitiv al testului  COVID, potrivit cercetătorilor. Răspunsul albinelor este imediat. Metoda este ieftină, ceea ce o face utilă pentru ţările în care testele sunt rare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri