Caută
Close this search box.

Dan Barna: Finala Cupei României s-ar putea desfăşura cu spectatori!

usr

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că Guvernul a agreat posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu spectatori, însă cu condiția ca aceștia să fie vaccinați sau să prezinte rezultatul unui test de coronavirus negativ.

Guvernul dorește ca primul meci test să fie finala Cupei României. În afara acestor evenimente-test, regula rămâne aceea că toate competițiile se desfășoară fără spectatori, starea de alertă fiind prelungită.

„Am aprobat în ședința de guvern de azi prelungirea stării de alertă, precum și o serie de măsuri de reducere a unor restricții, cu respectarea măsurilor de siguranță. Hotărârea de azi cuprinde și o veste bună pentru iubitorii sportului.

Deși regulă rămâne aceea că toate competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat.

Condițiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Lucrăm în continuare în echipă, pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță la accesul pe stadion”, a precizat Barna, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul României a făcut precizări cu privire la condițiile de prezență la evenimentele sportive: „Competițiile sportive se vor putea desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor doar că evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Participarea va fi permisă doar persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, celor care prezintă rezultatul negative al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore”.

Finală Cupei României la fotbal se va disputa în 22 mai, pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri