Caută
Close this search box.

DLAF, care l-a dat pe Dan Barna pe mâna DNA, este condus de un om pus de Viorica Dăncilă

dlaf

Instituția care a efectuat verificările în dosarul presupuselor fraude cu fonduri europene săvârșite de firma vicepremierului Dan Barna este condusă și astăzi, la aproape doi ani de la pierderea puterii de către PSD, de un om instalat de premierul Viorica Dăncilă, în ultima sa zi de mandat la Palatul Victoria.

Șeful Departamentului de Lupta Antifraudă, DLAF, este Bogdan Ionut Dințoi, considerat un apropiat al Rovanei Plumb (PSD). El are rang de secretar de stat și a fost numit pentru un mandat de 5 ani, la șefia instituției, de Viorica Dăncilă, la data de 4 noiembrie, în ultima zi de mandat a acesteia la Palatul Victoria.

Statornic, Dințoi a fost polițist la Inspectoratul Județean Vâlcea și președintele asociației blocului în care locuiește. Deși e polițist de formație, el a lucrat alături de Rovana Plumb, atât la Ministerul Mediului (2012 – 2014), cât și la Ministerul Muncii (2014), pe posturi de conducere (director, șef serviciu) sau de consilier principal.

Care e explicația apropierii unui polițist vâlcean de liderul PSD, Rovana Plumb? Bogdan Ionuț Dințoi este fratele lui Robert Dințoi, un fost ziarist din Vâlcea implicat în afaceri cu fiul Rovanei Plumb, Andrei Plumb.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, ancheta DLAF a fost condusă de Andrei Atila Luca Chendi, director în cadrul instituției și fost șef al DLAF.

Potrivit unui articol publicat de fostul jurnalist Ionel Stoica, în noiembrie 2018, Andrei Chendi a semnat în 2014, în calitate de șef al DLAF, un protocol de colaborare cu ministerul Dezvoltării, condus pe atunci de Liviu Dragnea, în baza căruia fostul lider PSD avea acces constant la o serie de informații despre investigațiile în curs.

Aceste date confidenţiale trebuiau transmise lunar, iar DLAF trebuia sa mai informeze daca era sesizat DNA în vreunul din cazuri. Protocolul a fost semnat în februarie 2014, perioada în care Liviu Dragnea conducea Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administratiei Publice (MDRAP) şi era şi viceprim-ministru.

În februarie 2014, DLAF era condus de Andrei-Atila-Luca Chendi, care s-a implicat în ancheta privind presupusele fraude cu fonduri europene, din firma vicepremierului Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri